"Farmors" gull!

Hihihihi tänk när jag blir farmor på riktigt :) Här är sötnosen.

  

 

 


Var fan är solen???

Sista veckan på semestern o ingen sol. (Jo igår var det ju lite soligt ). Ångesten kommer krypande.....snart ska jag börja jobba igen. Instängd, stressa, vara trevlig mot otrevliga kunder, orka. Tur att vi kom iväg till Öland några dar ialla fall =)

Sen var ju Tommy och jag på "lillsemester" hos mamma. Det var som vanligt skönt och avkopplande. Vi var några timmar på Ekön, jag fick min sol, medans Tommy led ;)

 Han glömde ju sitt parasoll.....
 Utsikt  från solstolen. Det är en sten Jonte, ingen val ;)

Mamma och Kia hade plockat massor med kantareller dagen innan vi kom, ca 75 liter, så mamma satt och rensade nästan helan dan.

        
         En bråkdel av vad de hittat.

                                                     

                                                   
                      Hästarna i hagen bredvid mammas hus. Fölen har nog växt lite....

Mamma visste ett ställe där det kunde finnas kantareller, så vi åkte iväg dit. Det var en bit att gå i buskar och snår, men det var det värt =)

                           
                     Kanske svårt att se, men det var alldeles gult. Vi fick ihop en bra skörd.



Vi plockade blåbär med. Det fanns massor, men vi plockade bara så det räckte till en paj.
         

Blåbärspaj med vanilssås mmmmmmm så gott det var :)



 

Ölandssemester!

                                                                    

                                                                     


Förra veckan bar det äntligen iväg till Öland. Så många sommrar vi har pratat om det, men inte kommit iväg. Vi startade hemma hos fam Stenbom kl 6.00 (hm kvart över). Vi fick ta lite packning och ett barn  (Kasper) i vår bil eftersom vi bara var två och hade lite plats över.

Kasper passade på att ta en liten lur ;)  Min älskling! En superchaufför :)   Ölandsbron. Vädret såg ju inte så lovande ut...


....men det blev bättre. Vi hade tänkt stanna på Böda, men det var fullt, så vi åkte tillbaka en bit, till Sonjas Camping. Det var jättefint, men vi hamnade så långt från stranden  *puh vad jobbigt att GÅ på semestern*. Det var ju lite att bära; stolar, kylväska, badkläder mm.

  Pumpa... Pumpa... Pumpa...


Att resa ett tält kan ju verka lätt, hahaha, men inte. Eftersom vi hade likadana tält tittade vi på hur Stenboms gjorde, innan vi fortsatte med vårt. Det är ju lättare om man har rätt sida utåt, eller hur Tommy ? *hihihi*

Det var sköna och avkopplande dar, stranden var så härlig, men det var så himla kallt i vattnet! Men jag badade några gånger ialla fall =)

           Soldyrkare        Badare    Strand o hav

    

Kvällsmat uppdukat på långbord :)                    Fam Stenbom, inte Taikon      I lektagen.....                 Tommy får skjuts
                                                                                       (vi är ju inte med)

På torsdagen packade grabbarna ihop och åkte hem. Tommy skulle ju börja jobba kl 22 (nästa år måste du ha bättre koll på semestern ;) men vi tjejer ville inte åka hem, så jag flyttade in i Tinas tält.

                                       

 Tina var så hungrig att hon tog den stora sleven att äta med

 Det blev nudlar till mellanmål. Vi laddade för pizza senare, det skulle bli så gott!!

Vi gick ner till stranden igen, för det var alldeles för varmt vid tältet.

                  

Gissa om vi blev besvikna när vi skulle beställa pizza!! Degen var SLUT! Men hallå, vad skulle vi äta då?? Hur kan degen va slut kl 20?? Ja det var ju bara att ta det som fanns, dvs allt annat utom pizza. Tina och jag tog fläskfile och klyftpotatis med rödvinssås och Evelina valde hamburgetallrik. Det är första gången jag äter sån mat i en "frigolitlåda", men det var gott, som tur var. Vi kände oss väldigt lurade, för när vår mat var klar, kom det folk och hämtade pizza! Evelina frågade om degen inte var slut!? och fick till svar att det hade kommit ny deg. Kunde dom inte sagt det när vi beställde, att om vi väntade ett tag, så kommer det mer deg?? Nåja vår mat var ju ändå god, så det gjorde inte så mycket. Men ändå!!

                                                                                           

Fredag och dax att åka hem. Vi packade ner tältet och checkade ut. Halv tio var vi på stranden, då var det nästan tomt så vi kunde välja en bra plats. En timme senare var det fullt med folk, men vi hade spridit ut våra grejer så ingen låg precis på oss. Vi stannade kvar till tre, sen hade vi fått nog av solen. (Hur kan man  få det?)

Det kändes tråkigt att åka hemåt, men samtidigt skulle det bli skönt att få sova i sin egna säng .
I Kalmar stannade vi på Mc Donalds. Vi var ju tvugna att gardera oss,  ifall vi skulle bli hungriga på vägen.

Det var några härliga dar och jag hoppas vi åker dit nästa år igen.

Kram                                                                                                                                                             



Lugn helg!

I lördags gjorde vi inte så mycket. Både Tommy och jag var så trötta och vi bestämde oss för att bara vara hemma. Vi ringde och sa ifrån om 50-årskalaset, vi får fira henne en annan dag :)  Det var så skönt att bara vara. Jag slumrade lite på eftermiddagen när Tommy kollade på en Asterixfilm.
 
Det var inte mycket på tv, men vi satte på sommarkrysset kl åtta. Det skulle vi inte ha gjort......Det var nån grupp som hette Konditorns som började. Men ursäkta!!!! Vi trodde att det var en skämt, säg att det var det, nån!!!  Det var bland det värsta vi hört. Vi bara tittade på varann och skrattade (vilket lördagsnöje hahahaha)  Om ett band får förstöra låtar på det viset, då ska det fan inte vara förbjudet att ladda hem musik på datorn! Vi stängde av tvn och spelade Yatsy istället.


Kolla in länken nedan.


http://tv4play.se/noje_och_humor/sommarkrysset?videoId=1.1091227&renderingdepartment=2.40036    Skäms tv 4 som kan visa nåt sånt !!!


I söndags åkte vi och hälsade på hos mamma. Hon fyllde ju år förra lördagen, men då jobbade jag, så vi firade henne i efterskott. Det är alltid lika avkopplande att komma dit. Jag blev sugen på att meta, så jag letade upp en metspö och grävde efter mask. När jag står där i landet med spaden, känner jag hur det kryper nåt på mitt ben, jag tittar ner, ser att det bara kryllar av myror på foten och benet. Jag bara kastar spaden, skriker som en stucken gris och springer som en galning. Det var nog en syn för gudarna!!!! Gud vilken panik jag fick, jag hatar myror. Hahaha nu kan jag ju skratta åt det, men smådjur som kryllar är det äckligaste jag vet. Mamma, Kia och Tommy fick sig ialla fall ett gott skratt.

                                                         

När jag lugnat ner mej gick Tommy och jag ner till bryggan. Jag metade en stund och fick upp en liten, liten aborre. Tyvärr var det den enda fisk jag fick, så det blev ingen nystekt aborrefile till middag. Men mamma bjöd på Porterstek och potatis och det var inte fel det heller.

                                                                              





Vi åkte hem på eftermiddagen, vi skulle träffa Tina och Peda, för att planera vår semestertur till Öland.
Tina bjöd på rabarberpaj och vaniljsås, det var smarrigt. La sig som bomull runt mina redan tjocka höfter, men va fan, jag är som jag är!

                                                                                    

Kramis
 


NU ÄR DET INTE LÅNGT KVAR....

Bara TVÅ arbetsdagar kvar till en välbehövlig semester. Jag tror inte jag har längtat så efter semester nån gång, men kanske är det så att jag glömt det!?  Hoppas Majje fortsätter att vara entusiastisk och inte påverkas av den negativa stressen, som ialla fall jag upplever :\  Det blir bättre i höst.......


Förrförra lördagen var vi på 50årsfest i Hosum. Här kommer lite bilder från en jättetrevlig kväll.

50-åringen Micke      Marie, hans fru o min syster      Jag och mamma tar en välkomstdrink :)       God mat


  och dryck      fick vi =)    *mums*   Ett bloss efter maten.

    Här är Sofie och lilla Elise, visst är dom söta :)



Dagen efter kalaset åkte vi ut en sväng med båten. Vi stannade på en ö utanför Fyrudden nånstans och det var så härligt. Det är bland det bästa jag vet, att ligga på en klippa och höra vågorna skvalpa :) så himla avkopplande.

 
                       

Basse kollar läget                 Visst ser det härligt ut....     


När vi kom hem igen åt vi mat, sen tog "gubbarna" en middagslur



Nu hinner jag inte skriva mer, jag ska jobba min näst sista dag, innan semestern     *HURRA*    =)

                                                                               


RSS 2.0