Oj vad tiden går!

Det var visst ett tag sen jag var här sist,över två veckor! Jag som hade tänkt att försöka skriva lite oftare :|  Men så är det ju här i livet, det blir inte alltid som man tänkt. Just nu är jag inne i en sovperiod igen, men jag hoppas jag blir piggare snart. Funderar mycket på om tröttheten beror på att jag slutat röka, det verkar ju konstigt, för man ska ju bli piggare då. Ja ja, jag kanske funderar för mycket??!! Är det inte värt att röka om jag slipper va så trött?? Jag vet inte. Vi får väl se hur det blir. Det är ialla fall övervägande positivt att inte röka. ( Jag försöker övertala mig själv )  Nog om det.

I lördags var det partydags! Tommy, jag ,Tina o Peda bestämmde att vi skulle gå ut o festa, för det var evigheter sen vi var ute tillsammans. Vi var hemma hos oss först och tittade på melodifestivalen, drack lite/lagom/mycket öl och dansade till den obligatoriska PARTYSKIVAN!!

                                


När klockan började närma sig elva var det på tiden att vi kom iväg. Vi hade fått fribiljetter av Oscar till Sveaskeppet, där han är "DJ", så vi bestämde att vi skulle hälsa på där. Jonte skjutsade oss, det är ju väldigt praktiskt och billigt med söner som har körkort  =)  När vi kom var det inte alls mycket folk, så vi fick dansgolvet för oss själva. Oscar spelade bra rockmusik o vi hade verkligen kul. Efter nån timme var det fullt med folk, och vi upptäckte att vi nog var i äldsta laget. HAHAHA Dags att dra vidare, till Vasa. Vi tog en promenad i snövädret, Tommy hade visst problem med snön, eller kanske var det lite snurrigt i huvet ;) Väl framme var det kö! Lång kö, kallt, snö, blöt i håret,det kändes nästan som om man ville åka hem. Då får vi se Matsa komma ut, på väg till en taxi. Det visade sig att han fyllde år och hade kylen full med smörgåstårta så han bjöd hem oss. Det var verkligen snällt av honom och tårtan var supergod :)   Det var en lyckad utekväll  och vi kommer att göra om det snart igen.

Nu har jag fyra långa arbetsdar framför mig, det känns tungt, men ofta går helgen fort och sen är jag snart ledig igen.
Jag ska försöka att inte oroa mig för "ombesiktningen"(mammografi) på onsdag, men det är svårt.  Ska även försöka att inte fräsa eller snäsa åt mina arbetskamrater. Det är inte likt mig, och man ska inte skylla ifrån sig, men det kan ju ha sin förklaring. Jag var  på mammografi för ett tag sen, och nu vill läkaren ta nya bilder så jag måste åka till Linköping. Det behöver ju inte alls betyda nåt, men oron finns där ändå. 

Nu ska jag sova
Puss o kram




 







Snälla snälla....

Nu har jag äntligen vaknat ur min dvala, har sovit i flera dar känns det som. Kanske berodde det på bacillerna jag fick igen, eller vårtrötthet?!  Skit samma, nu är jag piggare,och har tillomed tränat i kväll :).

I lördags sov jag nästan hela dan, grabbarna sköter sig ju själva ochTommy jobbade, så jag fixade bara lite mat framåt eftermiddagen. Det är ganska skönt att ha såna dar ibland, även om samvetet gnager, för det finns ju alltid så mycket att göra, men det är ju ingen som tar det från mej.
Vid 19 tiden gick Tommy o jag bort till Peda o Tina. Det är jättelängesen vi träffade dom,  inte sen förra året, alla fyra alltså. Vi firade Peda o Evelina och blev bjudna på smarrig tårta o kakor. Mums vad det var gott :) Det ingår ju inte i GI-kosten precis.
Sen var det dags för melodifestivalen! Det är ju ett riktigt spektakel! Nu när man äntligen har fattat hur de nya reglerna funkar, ja då görs det om igen.  Låten Snälla snälla är den enda jag kommer ihåg, fast jag inte gillade den, men det kanske beror på att jag retade mej på den som sjöng =)

Lite senare hade Tina o jag "uppvisning" (haha) för våra män. Vi ville visa hur vi gör på vår träning. Evelina var så snäll, så hon tog kort på oss. 
   Se sån stil vi har =)

Vi hade så trevligt som vi alltid har och klockan blev halv två innan vi kom hem. Då är det skönt att vi har nära hem.
Tack Tina o Peda för en trevlig kväll!! Det är skönt att ha vänner som ni .
Jag klarade en fest utan ett bloss!!! Det är inte dåligt. Ok, jag tog en stor snus av Tommy , men det räknas inte.

Nu ska jag sova snart, så jag är lika pigg i morgon.
God natt




Rökfri i 36 dar!!!

I dag är det 36 dar sen jag tog ett bloss och gissa  om jag är stolt :)  Det är en kamp varje dag, men jag är fast besluten att klara det. En liten Catch Eucalyptus hjälper när suget  är som värst; efter mat,  fika o när jag slutat jobba.
Jag har ju varit så mycket förkyld i vinter(?) med en ihängande hosta, så jag fick remiss till lungröntgen. Idag kom svaret: Mina lungor är helt normala!!! Det känns så himla skönt, och jag vore ju helt puckad om jag började röka nu, eller hur!? Min kamp fortsätter, jag får stå ut  med tröttheten och huvudvärken och min omgivning får stå ut med en Helene som är mer lättirriterad och gnällig. Förhoppningsvis är det övergående, men om det inte är det, är det bara att GILLA LÄGET!

Det finns bara fördelar att låta bli ciggen:
Bättre kondis! Kände det på gympan efter bara nån vecka
Bättre luktsinne! Fy vad äckligt det luktar om folk som röker, så vill jag aldrig lukta igen.
Bättre ekonomi!
På sikt (förhoppningsvis) bättre ork och lättare i sinnet!
För varje dag som går som jag inte röker växer stoltheten och självförtroendet.

Det finns så mycket mer fördelar med att inte röka, men just nu får det räcka med de här.

Nu ska jag ta ett glas vin och en snus *hihi* och kolla lite på tv. Kanske äta nåt godis med, ( det där med GI får jag ta på måndag igen) det är svårt att både sluta röka ochn äta godis samtidigt.
BÄTTRE ÖVERVIKTIG ÄN SKITVIKTIG!

Puss  o kram

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0