Ölandssemester!

                                                                    

                                                                     


Förra veckan bar det äntligen iväg till Öland. Så många sommrar vi har pratat om det, men inte kommit iväg. Vi startade hemma hos fam Stenbom kl 6.00 (hm kvart över). Vi fick ta lite packning och ett barn  (Kasper) i vår bil eftersom vi bara var två och hade lite plats över.

Kasper passade på att ta en liten lur ;)  Min älskling! En superchaufför :)   Ölandsbron. Vädret såg ju inte så lovande ut...


....men det blev bättre. Vi hade tänkt stanna på Böda, men det var fullt, så vi åkte tillbaka en bit, till Sonjas Camping. Det var jättefint, men vi hamnade så långt från stranden  *puh vad jobbigt att GÅ på semestern*. Det var ju lite att bära; stolar, kylväska, badkläder mm.

  Pumpa... Pumpa... Pumpa...


Att resa ett tält kan ju verka lätt, hahaha, men inte. Eftersom vi hade likadana tält tittade vi på hur Stenboms gjorde, innan vi fortsatte med vårt. Det är ju lättare om man har rätt sida utåt, eller hur Tommy ? *hihihi*

Det var sköna och avkopplande dar, stranden var så härlig, men det var så himla kallt i vattnet! Men jag badade några gånger ialla fall =)

           Soldyrkare        Badare    Strand o hav

    

Kvällsmat uppdukat på långbord :)                    Fam Stenbom, inte Taikon      I lektagen.....                 Tommy får skjuts
                                                                                       (vi är ju inte med)

På torsdagen packade grabbarna ihop och åkte hem. Tommy skulle ju börja jobba kl 22 (nästa år måste du ha bättre koll på semestern ;) men vi tjejer ville inte åka hem, så jag flyttade in i Tinas tält.

                                       

 Tina var så hungrig att hon tog den stora sleven att äta med

 Det blev nudlar till mellanmål. Vi laddade för pizza senare, det skulle bli så gott!!

Vi gick ner till stranden igen, för det var alldeles för varmt vid tältet.

                  

Gissa om vi blev besvikna när vi skulle beställa pizza!! Degen var SLUT! Men hallå, vad skulle vi äta då?? Hur kan degen va slut kl 20?? Ja det var ju bara att ta det som fanns, dvs allt annat utom pizza. Tina och jag tog fläskfile och klyftpotatis med rödvinssås och Evelina valde hamburgetallrik. Det är första gången jag äter sån mat i en "frigolitlåda", men det var gott, som tur var. Vi kände oss väldigt lurade, för när vår mat var klar, kom det folk och hämtade pizza! Evelina frågade om degen inte var slut!? och fick till svar att det hade kommit ny deg. Kunde dom inte sagt det när vi beställde, att om vi väntade ett tag, så kommer det mer deg?? Nåja vår mat var ju ändå god, så det gjorde inte så mycket. Men ändå!!

                                                                                           

Fredag och dax att åka hem. Vi packade ner tältet och checkade ut. Halv tio var vi på stranden, då var det nästan tomt så vi kunde välja en bra plats. En timme senare var det fullt med folk, men vi hade spridit ut våra grejer så ingen låg precis på oss. Vi stannade kvar till tre, sen hade vi fått nog av solen. (Hur kan man  få det?)

Det kändes tråkigt att åka hemåt, men samtidigt skulle det bli skönt att få sova i sin egna säng .
I Kalmar stannade vi på Mc Donalds. Vi var ju tvugna att gardera oss,  ifall vi skulle bli hungriga på vägen.

Det var några härliga dar och jag hoppas vi åker dit nästa år igen.

Kram                                                                                                                                                             



Kommentarer
Postat av: Angelica

Åh va mysigt ni har haft det.

Tur med vädret hade ni me, så bruna å fina, nu blir jag avis.Hoppas vi ses snart! KRAM

2009-07-22 @ 09:11:20
URL: http://filippasmamma.blogg.se/
Postat av: Majje

Ser ut som ni haft skithärligt! Jag vill med till Öland... Men jag vill nog bo i stuga, e för bekväm! Har ju 5 dagar i augusti... Men stugorna hyrs bara ut veckovis så sent. :( Men jag får väl forska i det hela! :)

2009-07-23 @ 11:50:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0